بیوگرافی

بیوگرافی استاد غلامعلی مهدیخانی (مجرد)

چهره ماندگار شعر ادب پارسی(شاعر معاصر)

غلامعلی مهدیخانی مجرد

استاد غلامعلی مهدیخانی متخلص به «مجرد» در یکم فروردین ماه سال ۱۳۱۵ در شهرستان اراک، شهر امیرکبیر متولد شد و در ۲4 مرداد ۱۴۰۳ در سن ۸۸ سالگی در شیراز، شهر حافظ و سعدی در کنار این دو شاعر شهیر ایران زمین آرام گرفت.

پدر وی با نام حاج بابا از خیرین ، امنا و معتمدین بازار اراک به تجارت فرش اشتغال داشت. مادر ایشان زنده یاد بی بی تاج حسینی انجدانی از سلاله سادات، فرزند عالم ربانی حجت الاسلام سید شجاح الدین حسینی، پدر بزرگ سید جلاالدین آشتیانی (ملاصدرای ثانی) بود بی بی تاج، برای زمان و مکان خودش عارفی بود و اکنون مفبره ایشان شبه زیارتگاهی برای دوستانش می باشد. سرودن شعر در خاندان مادری استاد مجرد پدیده‌ای موروثی به شمار می‌رود.

این شاعر بلند آوازه، از ۹ سالگی قریحه شاعری را در خود یافته و به سرودن شعر پرداخت . مانند هر شاعر تازه کاری در ابتدا اشعارش قوام چندانی نداشت و از ۱6 سالگی که به طور جدی شروع به سرودن کرد، اشعارش در جراید چاپ و منتشر گشت و آرام آرام به محافل ادبی بزرگان حضور یافت.

شغل اصلی استاد غلامعلی مهدیخانی :

ایشان در سال      بعنوان کارشناس بهداشت محیط و مبارزه با بیماری ها دانشگاه علوم پزشکی تهران استخدام شد و  برای انجام طرح عازم بوشهر شد و ابتدا در همانجا مشغول بکار گردید ولی در سال 1355 به شیراز منتقل و در واحد قرنطینه فرودگاه شیراز مشغول به کار شد.

ازدواج استاد غلامعلی مهدیخانی :

در آنجا با خانواده ای سرشناس در معماری و اصالتاَ شیرازی آشنا شدند و تصمیم به ازدواج گرفتند.

استاد مجرد در بوشهر در سال       با همسرش خانم حشمت سرکوبی که از خانواده ای سرشناس در معماری و اصالتاَ شیرازی بود آشنا شد و با او ازدواج کرد.  حاصل این ازدواج چهار فرزند به نام های هنگامه، هدیه، لادن و محسن می باشد که از ایشان به یادگار مانده است.  

علت فوت و درگذشت استاد غلامعلی مهدیخانی

استاد غلامعلی مهدیخانی به علت عارضه قلبی (گشادی ائورت) در تاریخ ۱۴۰۳/۰۴/٢٨ تحت عمل جراحی قرار گرفته و متاسفانه عمل موفقیت آمیز نبوده و در مورخ ۱۴۰۳/۰۵/۲۴ منجر به فوت ایشان گردید.

این شاعر عشق و آندیشه دیار فانی را وداع گفت و عاشقانه هایش را به دست تاریخ سپرد.

سوابق استاد غلامعلی مهدیخانی «مجرد»

استاد مهدیخانی در تمام قالب‌های شعری از قبیل مدح و مرثیه و غزل ؛ اشعاری کم بدیلی سروده است ولی با غزل میانه عاشقانه‌تری داشت.

وی همواره در بسیاری از محافل شاعران و ادیبان کشوری حضور مستمر و فعال داشت.

از این شاعر پر آوازه و شهیر ۵ مجموعه با نام‌های « باغ گیلاس » ؛ « سبز زیتونی » ؛ « صدای مادرم عشق» ، « جاودانه‌ها » و « تا همین غزل‌» به یادگار مانده است. ایشان در تدارک چاپ کتاب باغ های معلق و دیوان اشعارش بود که بیماری و کهولت سن این فرصت را نداد. روحش شاد و یادش همواره گرامی باد

ذوق هنری استاد مجرد فقط در زمینه شعر و شاعری نبود، ایشان خوشنویسی توانمند و نقاشی ماهر بخصوص در زمینه نقاشی چهره بودند. که از ایشان تابلوهای نقاشی ارزشمندی به یادگار مانده است. ایشان همچنین در زمینه موسیقی دستی بر سنتور و نی داشت .

در زمانی نه چندان دور که از کامپیوتر و دنیایی دیجیتال برای عکاسی خبری نبود ، عکس های رنگی، عکاسان مشهور شهر شیراز  به واسطه دستان هنرمند استاد مجرد خلق می گردید. اگر در منزل عکسهای قدیمی رنگی دارید احتمالا” هنر دستان ایشان در خلق آنها خود نمایی میکند.

امید است به یاری خداوند و همکاری و همیاری مسؤلین محترم و فرهنگ دوست شیراز ، بخصوص اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری محترم فارس که با پیام های تسلیت خود به مقام این استاد معزز و جایگاه شعر و ادب در فارس ابراز محبت نمودند بتوانیم کتاب باغ های معلق و دیوان اشعارش ایشان را به چاپ برسانیم

شاعر عشق و اندیشه دیار فانی را وداع گفت و عاشقانه هایش را به دست تاریخ سپرد.
او از پیشکسوت‌های شعر کشور محسوب می‌شد. این شاعر فرهیخته در غزل عاشقانه بسیار توانمند بود. استاد مجرد اشعار آیینی و اجتماعی قابل ملاحظه‌ای هم در کارهای ارزشمند خود داشتند.

آیین وداع و تشییع شاعر عشق و اندیشه و حقیقت؛ استاد غلامعلی مهدی‌خانی(مجرد) یکشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۳؛ ساعت ۸:۳۰ صبح با حضور اهالی ادب و هنر فارس، مردم شریف و فرهنگ مدار شیراز و مدیران حوزه فرهنگ در مقابل تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، برگزار گردید.

از وی چهار مجموعه با نام های باغ گیلاس، سبز زیتونی، صدای مادرم عشق وجاودانه ها به یادگارمانده است.

پیمایش به بالا